Meggyleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg meggy,
5-10 dkg kristálycukor,
2 dl tejszín,
1 tojás sárgája,
2 kávéskanál liszt,
12-15 szegfűszeg,
8-10 szegfűbors,
2-3 db fahéj,
fél citrom reszelt héja és leve


A meggyet megmosom, kimagozom és felteszem fél liter vízben főni. Megcukrozom és egy vászonzacskóban beleteszem a fűszereket. Egy csipet sót is tehetünk bele.
Ha puhára főtt, lehűtöm annyira, hogy ízlelhető legyen.
Egy bögrében elkeverem a tojás sárgáját a liszttel és a tejszínnel, majd felöntöm a leves levével és símára keverem.
A levest felforralom, és szitán átszűrve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tejszínes habarást. Ezután teljesen lehűtöm, úgy adom hozzá a citromlét és tálalhatom is.
A nyári melegben üdít, frissít egy kis finom, hideg meggyleveske. A cukorral óvatosan bánjunk, nem mindenki szereti a mézédes levest.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.



Forrás: Feleségem egyik specialitása.
Első megjelenés: 2001.03.11. Utoljára frissítve: 2008.08.04.
Utolsó megtekintés: több, mint 20 órája (2017-07-25 22:48:07 - 1.26)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez