Kolbászos lecsó
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

8-10 szem húsos paprika,
4-5 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
2 pár debreceni kolbász,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só




Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát.
Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk.
Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd fedő alatt 10-20 perc alatt készre főzzük.
Közben megmossuk és karikára vágjuk a kolbászokat, és mikor majdnem kész a lecsó, hozzákeverjük, és 5-6 percig forraljuk. Ha kész, megsózzuk és levesszük a tűzről.
Finom friss, ropogós héjú félbarna kenyérrel és/vagy tarhonyával, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
A kolbászt az elején is beletehetjük, és ropogósra süthetjük, finom ízt ad úgy is. Én inkább cserkészkolbásszal szeretem, Zobay Peti pedig kizárólag gyulai szárazkolbásszal csinálja.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: lecsó
 kolbászos lecsó tarhonyával
 párolt rizs
 lecsó virslivel
 lecsó télire

Forrás: Anyám nyomain kullogva.
Első megjelenés: 2000.10.03. Utoljára frissítve: 2009.07.27.
Utolsó megtekintés: több, mint 10 órája (2017-09-22 19:30:57 - 2.07)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez