8-10 szem húsos paprika,
4-5 szem paradicsom,
3-4 fej vöröshagyma,
6 tojás,
tojásnyi zsír, pirospaprika, só
|
Forró zsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát. Ezután beletesszük a kicsumázott, kb. 0,5 cm karikára vágott vagy szeletelt paprikát és lefedés nélkül, többször kevergetve 3-4 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a héjából ´kicsomagolt´, kis kockákra vágott paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd fedő alatt 10-20 perc alatt készre főzzük. Közben megmossuk és egyenként felütjük a tojásokat, és mikor majdnem kész a lecsó, kicsit keverünk a tojáson, hogy kiszakadjon a sárgája, és beleöntjük a forró, zubogó lecsóba. Rögtön meg is sózzuk, és óvatosan megkeverjük. Úgy kell keverni, hogy ne kapjon oda, de ne is essen szét a tojás apró ficnikre. Finom friss, ropogós héjú félbarna kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.
JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|