Rántott cukkíni
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 derekas méretű cukkíni, kb. 40 dkg
3 tojás, 1-2 ek tej,
finomliszt, zsemlemorzsa, só, fűszerek, zsír



A megmosott cukkínit héjastól kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, mindkét oldalát alaposan besózzuk, majd 10 perc után leitatjuk, fűszerezzük, panírozzuk és sütjük.
Finom, könnyű, üde étel, a karfiolhoz hasonlóan tartárral, rizzsel adja ki a legjobb formáját. Nemcsak önállóan finom, de rántott sajttal, rántott gombával stb. vegyesen tálalva sem fujjogta meg még senki.

Érdemes kipróbálni fahéjas porcukorral!
Fantasztikus, mint az alma pongyolában c. műalkotás!
Ilyenkor vékonyan sózzuk és gondosan felitatjuk a levét, de nem fűszerezzük. Forrón, nagyon bőven megszórjuk fahéjas porcukorral, és finom hidegen-melegen.

Egy adag tápértéke kb. 340 kCal (10g fehérje, 17g zsír, 34g szénhidrát).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: panírozás
 tartármártás
 alma pongyolában
 párolt rizs
 bundu

Forrás: Anyósom receptje, a fahéjas cukor saját perverzió.
Első megjelenés: 2001.03.16. Utoljára frissítve: 2009.07.06.
Utolsó megtekintés: több, mint 10 órája (2017-07-26 08:46:00 - 1.42)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez