Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
75 dkg zsenge gyalult tök, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé, egy csokor finom kapor |
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem. A tököt a hagyma másik, vékony karikára vágott felével együtt felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, egy fél csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ez mindössze pár perc, ezalatt éppencsak fel tudom vágni finomra a kapor másik felét. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről. Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|