Tökfőzelék
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

75 dkg zsenge gyalult tök,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, cukor,
citromlé, egy csokor finom kapor



A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A tököt a hagyma másik, vékony karikára vágott felével együtt felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, egy fél csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ez mindössze pár perc, ezalatt éppencsak fel tudom vágni finomra a kapor másik felét.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sülthús
 tükörtojás
 fasirt
 pörkölt

Forrás: Anyám receptje alapján.
Első megjelenés: 2008.08.23. Utoljára frissítve: 2008.08.23.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-17 11:52:24 - 2.58)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez