Tejfölös-kapros uborkasaláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 szál kígyóuborka, vagy
10-12 db kovászolni való uborka,
fél csomó kaporlevél,
2 dl tejföl,
só, bors, cukor, ecet


Két szál kígyóuborkát (még finomabb: 10-12 db kovászolni való uborkát) finom szeletekre gyalulunk, enyhén (nagyon enyhén!) megsózzuk és kb. 20 percre félretesszük állni, néha átkeverjük.
A sózott uborka kb. annyi levet ereszt, ami éppen ellepi - nem nyomkodjuk ki, nem csavarjuk ki, nem bántjuk!
Hozzáadunk ízlés szerint 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 3-5 evőkanál 20%-os ecetet és kevergetjük, hogy a cukor feloldódjon.
Tálaláskor leöntjük tejföllel, vékonyan megborsozzuk és bőven megszórjuk friss, finomra vágott kaporral.
Elementáris!



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: uborkasaláta
 matuzsálem-saláta
 caciki (görögös)
 kovászos uborka
 Jutkasaláta

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.
Első megjelenés: 2000.07.02. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2017-09-22 00:55:18 - 2.43)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez