Áfonyaszósz
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg áfonya,
10 dkg kristálycukor,
1 pohár tejföl,
6 dkg vaj,
5 dkg finomliszt,
só, mustár, fél citrom héja


Az áfonyát a cukorral meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm.
A tejfölben elkeverek 2-3 púpozott kávéskanál lisztet és behabarom vele a mártást.
Ha kész, belekeverem a vajat, hogy szép fényes legyen.
Ha kell, utánaízesítem kevés mustárral, cukorral, sóval.
Ínyencek pár szem borókával, borssal, szegfűszeggel, pici fahéjjal töltött, jól záródó teatojást is beletehetnek, ha nem hagyják benne tálaláskor.
Sült vadételekhez, nyúlhoz, marhahúshoz adom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Réges-régi szakácskönyvből.
Első megjelenés: 2008.08.11. Utoljára frissítve: 2009.07.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 17 órája (2024-04-25 05:05:58 - 1.93)
Hozzászólások:

Sancho (2011-02-07 20:22:00):
kedves CHÉF! A citromot azért kihagynám egy eredeti Székely mártásból! A Boróka az mehet bele vagonnal, de citrom?

Kifőzdés (2011-02-08 15:34:00):
De ez a recept nem az eredeti székely! Ezt egy régi Hirlap szakácskönyvben találtam. Olyan - amilyen, de nekem ízlik.

Megjegyzés a recepthez